Băiatul meu și-a depășit reținerile

28.01.2016 Băiatul meu și-a depășit reținerile

Sunt Mădălina, mama unui băiețel care este acum în clasa a IV-a. El era un băiat forte timid și rușinos, nu socializa cu colegii. A fost așa de când a mers prima dată la școală, în clasa I, la 7 ani, băiatul fiind marcat de un accident petrecut cu fratele cel mic. Am aflat de programul de școală după școală acum un an, de la o ședință cu părinții, și m-am hotărât să-l înscriu și pe băiatul meu.

Între timp mi s-a născut și cel de al treilea copil, iar acest program m-a ajutat foarte mult deoarece nu mai aveam timp să petrec cu băiatul care mergea la școală. Faptul că a intrat în acest program a produs o schimbare foarte mare asupra copilului meu care și-a schimbat atitudinea față de ceilalți copii. El este acum mult mai deschis să vorbească și se joace cu ei, e mai comunicativ, iar notele de la școală au început să crească, el ajungând acum să fie printre cei mai buni din clasă.

Cel mai important lucru care s-a schimbat la băiatul meu este că a terminat anul cu bine datorită acestui program și faptul că a reușit să-și depășească timiditatea și reținerile pe care le avea față de ceilalți copii.

Este importantă pentru că, prin intermediul acestui program, copilul meu a putut să învețe mult mai multe lucruri, să-și facă temele, să-și facă prieteni iar eu nu aș fi putut avea timpul necesar să mă ocup de el, mai ales că aveam și un bebeluș în casă.

Poveste realizată în Slatina, județul Olt, prin metoda Most Significant Change. Most Significant Change (MsC) este o modalitate de monitorizare și evaluare participativă. Metoda implică beneficiarii care pot alege singuri și participativ schimbarea cea mai importantă pentru comunitatea în care trăiesc.