Întreprinzătorii din comunitățile zefiR au ocazia să-și dezvolte micile afaceri

17.08.2016 Întreprinzătorii din comunitățile zefiR au ocazia să-și dezvolte micile afaceri

După educație, sănătate, dezvoltare comunitară și locuire, lansăm ultima parte a programului zefiR: dezvoltarea economică.

Dacă vreți să începeți o mică afacere nouă sau să dezvoltați una deja existentă, dacă vreți să învățați cum să vă organizați activitățile din care vă câștigați traiul (culturi agricole, ateliere meșteșugărești etc.) după cum cer autoritățile și astfel să puteți vinde ce produceți cu acte în regulă la cât mai multe firme și magazine, vă puteți înscrie în Programul de dezvoltare economică zefiR.

Pentru că o comunitate nu poate fi înfloritoare decât atunci când membrii săi au cum să-și câștige traiul, ne-am propus ca în zefiR să îi susținem pe cei care își doresc să dezvolte o mică afacere proprie sau în asociere cu alți membri ai comunității, s-au gândit la aceasta și sunt pregătiți să investească timp și efort pentru a-și asigura un trai cât mai bun pentru ei și familiile lor.

Fundația Terre des hommes, Fundația PACT și Fundația NESsT România vor susține înființarea sau dezvoltarea a cel puțin 28 de afaceri cu sume între 7.900 lei și 55.300 lei  în funcție de tipul afacerii și de impactul pe care afacerea l-ar putea avea pentru dezvoltarea locală (de exemplu: crearea de noi locuri de muncă pentru persoane de etnie romă și din alte grupuri defavorizate);

Pe lângă această finanțare, câștigătorii vor beneficia timp de aproximativ un an si jumatate de cursuri, consultanță și facilitare, cum să-și organizeze mai bine afacerea, să-și vândă mai bine produsele sau serviciile sau să lucreze mai bine cu partenerii de afaceri.

Programul zefiR se adresează antreprenorilor de etnie romă sau antreprenorilor care, prin afacerile lor, vor susține dezvoltarea comunităților de romi din Ocolna, Bârca, Negoi, Filiași (județul Dolj); Slatina, Piatra Olt, Grădinari și Caracal (județul Olt), Polovragi, Baia de Fier, Bumbești Jiu și Târgu Cărbunești (județul Gorj).

Înscrierile se pot face până la data de 26 august 2016, pe adresa de e-mail radu.racareanu@tdh.ro sau la telefon 072 333 1987, persoana de contact Radu Răcareanu, coordonator dezvoltare economică zefiR. Cei înscriși vor fi invitați la un interviu în Craiova, în data de 30 august, pentru a completa formularul de înscriere și pentru prezentarea ideii de afacere echipei de proiect.

Persoanele interesate pot accesa aici Formularul de Înscriere în program, Ghidul de Înscriere în programul de dezvoltare economică zefiR și etapele componentei de dezvoltare economică zefiR.