Trei case renovate în Piatra Olt

16.02.2016 Trei case renovate în Piatra Olt

Trei familii au fost selectate de comunitate și de grupul local de inițiativă din Piatra Olt, județul Olt pentru a fi renovate.

În urma acestui demers, la începutul lunii februarie 2016, 12 voluntari din Coreea de Sud, China, Germania și USA au ajuns în Romania pentru a lucra 4 zile, împreună cu echipa Habitat for Humanity România, la renovarea celor 3 case.

 

Aceștia au lucrat la desfacerea învelitorilor din țiglă și șipci, la desfacerea și refacerea șarpantei, la reconstruirea plafoanelor vechi, la tencuiala zidurilor sau la închiderea cu uși și geamuri a locuințelor.

IMG_1640

În prima casă renovată (2 camere),  Mihai Paul locuiește cu cei 2 copii Mielu (17 ani) și Roxana (5 ani) înscrisă la grădiniță.

Piatra olt 8-10 feb 047

În a doua casă (2 camere) Stănescu Anton și Orania locuiesc cu copiii Radu Ardeleanu (24 ani) Radu Victoria (soția băiatului) Stănescu Cătălin (14 ani) Radu Nicușor (8 ani) Iordache Roxana (3 ani) Stănescu Corina (19 ani). Tatăl se pricepe la lucrat tabla, face butoaie, găleți, farase, însă nu găsește de lucru.

Familia Stanescu Anton

În a treia casă (o cameră) Mihai Dumitru locuiește cu doi copii. Unul de 6 ani înscris la școală și celălalt de 2 ani.

Piatra Olt 10 feb

Toți trăiesc din ajutor social și din alocațiile copiilor.

“Activitatea celor 3 case renovate în comunitatea din Piatra Olt face parte dintr-un proiect mai amplu care durează trei ani  și jumatate, se desfășoară în 12 comunități (Dolj, Olt și Gorj)  și se concentrează pe incluziunea categoriilor defavorizate din cele 12 comunități. Se axează pe educație, sănătate și locuire și încercăm să îi susținem pe oameni să se ajute singuri, să aibă inițiativă și să își rezolve singuri problemele, “ declară Ionuț Raita, reprezentant al organizației Terre des hommes.