O mare schimbare

27.01.2016 O mare schimbare

Pentru noi, această  grădiniță este cel mai important lucru care ni s-a întâmplat. În  momentul în care au început lucrările la grădiniță, noi am crezut că o vor demola pentru că este foarte veche. Însă, am fost foarte bucuroși când am văzut că o renovează.

Au făcut-o foarte frumosă, au zugrăvit-o, are parchet, copiii au căldură și sunt în siguranță.

Suntem o familie săracă, locuiesc cu soțul și cu soacra mea, socrul meu a murit de curând și singurul nostru venit este ajutorul  social și alocația fetiței. Dacă grădinița ar fi rămas la fel, aș fi renunțat să îmi duc fetița  acolo. Aș fi preferat să o țin acasă cu mine să o învăț puținele lucruri pe care le știu eu pentru că nu am școală, chiar dacă acest lucru ar fi însemnat să o duc direct la școală și să fie mai puțin pregătită decât ceilalți copii.

Pe lângă condițiile bune de care copilul meu beneficiază în această grădiniță, simt că am primit o mână de ajutor. Cea mai mare schimbare o văd în faptul că fetița vine acasă și îmi spune poezii, este mai deschisă și vorbește acasă, lucru care înainte nu îl făcea. Vrea să se joace, vrea să vină la grădiniță și mai ales și-a schimbat felul de a vorbi, mă face să mă simt mândră de ea.

Căldăraru Ana Maria,  25 de ani, căsătorită, cu un copil.

Poveste realizată în Caracal prin metoda Most Significant Change. Most Significant Change (MsC) este o modalitate de monitorizare și evaluare participativă. Metoda implică beneficiarii care pot alege singuri și participativ schimbarea cea mai importantă pentru comunitatea în care trăiesc.