Sprijin și finanțări flexibile pentru persoanele de etnie romă și alte grupuri defavorizate

14.10.2016 Sprijin și finanțări flexibile pentru persoanele de etnie romă și alte grupuri defavorizate

Persoanele de etnie romă și alte grupuri defavorizate din Dolj, Gorj și Olt se pot înscrie până pe 20 octombrie în programul zefiR, care va oferi între 2016 și 2018 sprijin posibililor antreprenori din cele trei județe să-și dezvolte o afacere (fie să demareze una nouă, fie să crească o afacere deja existentă).

Programul va sprijini antreprenorii prin finanțări cu valori cuprinse între 7.900 RON și 55.300 lei, in functie de tipul afacerii, precum si prin cresterea capacitatii antreprenoriale a celor care dezvolta aceste afaceri (cursuri formare, mentorat, consultanta si facilitare).

Într-o primă etapă, programul a fost deschis antreprenorilor din comunitățile în care deja se desfășoară activități în cadrul programului zefiR. În cea de-a doua fază, programul se deschide pentru înscrieri tuturor persoanelor din cele trei județe din proiect: Dolj, Gorj și Olt.

Pentru a se înscrie, persoanele interesate trebuie să-și anunțe intenția de a participa la program prin trimiterea numelui și tipului de afacere fie pe e-mail, fie prin sms către Radu Răcăreanu, coordonator dezvoltare economică zefiR, mobil – 0723 331 987, e-mail – radu.racareanu@tdh.ro sau Marian Ghiță, specialist activități generatoare de venit, mobil: 07999 444 92, e-mail: marian.ghita@tdh.ro.

După acest prim pas, persoanele care și-au anunțat dorința de a participa la program vor fi invitate pentru un interviu la Craiova (transportul este decontat de organizatori), în perioada 24-25 octombrie, pentru a evalua șansele de succes ale ideii lor de afacere. Acolo pot completa cu ajutorul echipei de proiect formularul de înscriere, in cazul in care nu l-au completat deja.

Persoanele selectate vor participa apoi la un curs de educație antreprenorială, ce se va desfășura între 17-18 noiembrie la Craiova. Participarea la curs nu garantează obținerea unei finanțări ulterioare în cadrul programului. Selecția participanților la program se va face luând în considerare următoarele criterii: potențialul de sustenabilitate al ideilor de afacere propuse, apartenența la etnia roma sau la un alt grup vulnerabil, nevoia de susținere din partea programului, impactul potențial în comunitate și disponibilitatea de a respecta regulile programului (de ex: afacerea finanțată trebuie să fie înregistrată legal).

Este permisă înscrierea celor care au aplicat deja la prima runda, dar nu au fost selectați, cu condiția îmbunătățirii aplicației pe baza evaluării și sugestiilor făcute de echipa de proiect.

Termenul limită pentru înscriere este 27 octombrie.

Pentru mai multe informații despre proiect, puteți descărca Ghidul și Formularul de înscriere sau ne puteți contacta pe coordonatele: Radu Răcăreanu, coordonator dezvoltare economică zefiR, mobil – 072.333.1987, e-mail – radu.racareanu@tdh.ro