Târg de meșteșuguri tradiționale, expoziții și concerte, cu ocazia „Zilei Internaționale a Romilor”

07.04.2017 Târg de meșteșuguri tradiționale, expoziții și concerte, cu ocazia „Zilei Internaționale a Romilor”

Centrul Național de Cultură a Romilor – Romano Kher vă invită la o serie de evenimente culturale desfășurate cu ocazia „Zilei Internaționale a Romilor” ce vor avea loc până duminică, 9 aprilie, în București.

Agenda cuprinde următoarele evenimente:

  • Pe 7 aprilie, în Piața Universității, are loc un târg de meșteșuguri tradiționale și demonstrații de lucru. Meșteșugarii romi vor expune produse meșteșugărești, de artizanat și de port tradițional. Un argintar, un rudar și un căldărar vor face demonstrații.
  • Pe platoul din Piata Universității a fost amenajat Cortul de Kultură, unde vor avea loc expoziții de pictură, sculptură, dezbateri pe tema lucrărilor expuse, avându-l ca invitat pe criticul de artă Pavel Șușară. Totodată, se va pune în scenă o piesă de teatru, va avea loc un recital de jazz-manuouche și se va lansa volumul de poezii bilingv “Romii în lirica lumii”.
  • Ziua de sâmbătă, 8 Aprile, începe la ora 10.00, cu conferința Luăm atitudine în fața discriminării și a rasismului. La ora 14.00 va fi lansat un volum de poezii bilingv și, începând cu ora 18:30, în cadrul Muzeului Național de Artă al României, Sala „Auditorium” va avea loc concertul extraordinar susținut de „Romani Filarmoni-Kher”, sub bagheta dirjorului Alexandru Ilie. Orchestra va aborda un repertoriu compus din muzică clasică și lăutarească reorchestrată, avându-i ca invitați speciali pe maestrul Ionica Minune, Marin Alexandru, Rodica Tudor, Gicu Petrache și Mădălin Voicu jr.
  • Pe 9 aprilie, la Centrul Cultural „Petőfi Sándor”, din str. Zalomit, nr. 6, București, va fi prezentată broșura culinară bilingvă cu titlul „Rromano Hamos” de Valentin Munteanu. Seara va fi încheiată pe ritmuri de jazz cu o colecție de haine tradiționale și stililizate rome.